Skip to content
Snelle bezorging
Landelijke dekking salons
100% Echt haar
Login kapper
Snelle bezorging
Landelijke dekking salons
100% Echt haar

Alles over tape extensions

 • Supersnelle semi-permanente methode
 • Tape extensions zijn tot wel 4 keer herbruikbaar
 • Techniek voor inzetten is makkelijk te leren
 • Bevestiging d.m.v. lijm

Tape extensions

 • Supersnelle semi-permanente methode
 • Tape extensions zijn tot wel 4 keer herbruikbaar
 • Techniek voor inzetten is makkelijk te leren
 • Bevestiging d.m.v. lijm

Tape extensions

Uren in de kappersstoel zitten? Dat hoeft echt niet. Snelle bevestigingsmethodes zoals clip-ins, weaves, toppers, tape of V-parts zitten meestal binnen een uur in je haar. Wacht, tape extensions? Dat zijn herbruikbare hairextensions die met een plakstripje in je haar worden bevestigd. Lees er hier alles over!

Wat zijn tape extensions?

Tape extensions worden door middel van een tape (plakstrip) aan jouw eigen haar bevestigd worden. Op die smalle, doorzichtige plakstrip zit 100% echt haar bevestigd. Je eigen haar wordt vlak bij je hoofdhuid tussen 2 tape extensions van dezelfde breedte ’gesandwicht’. Per lok van jouw eigen haar, hangen dus onopvallend twee aan elkaar geplakte tapes.

Haarvermeerdering door middel van tapes in je haar wordt ook wel een ‘cold fusion’ methode genoemd, omdat er geen warmtebron aan te pas komt. Tapes zijn relatief eenvoudig aan te brengen: over het algemeen ga je binnen een uur weer met een volle bos haar naar buiten.

Wat zijn de voordelen van tape extensions?

 • Deze semi-permanente methode is supersnel en pijnloos voor jou als hairlover!
 • De tapes zijn bijna onzichtbaar in je eigen haar bevestigd.
 • Er zijn veel kapsels mogelijk, ook hoge staarten en updo’s (mits ze vers gezet zijn).
 • De techniek van het inzetten is eenvoudig te leren.
 • Je kunt je tapes customizen door ze in smallere stukjes te knippen. Dat is handig op plekken met weinig of dun haar.
 • Je tape extensions zijn tot wel 4 keer herbruikbaar, mits je ze goed verzorgt.

Wat zijn de nadelen van tape extensions?

 • De hairextensions worden bevestigd door middel van lijm.
 • Je eigen haar moet heel schoon zijn bij het plaatsen, anders blijven de tapes niet plakken.
 • Tape extensions moeten, zeker als het haar in model geknipt is, op dezelfde plek terug geplaatst worden. Dat wordt lastig als er veel tapes geplaatst zijn, of wanneer er bij het ophogen niet heel gestructureerd gewerkt wordt.
 • Je moet bij het verwijderen de lijm heel secuur uit je haar halen om klitten en een plakkerige boel te voorkomen. Dit kan pijnlijk zijn.
 • Als een tape te grof is voor jouw haar, steekt ‘ie snel door je lokken heen, zeker wanneer de extension uitzakt.
 • Hoog je ze niet tijdig op, dan komt er teveel ruimte tussen de hoofdhuid en en de tape extensions. Dat verhoogt het risico op haarbreuk.
 • Je mag je haar de eerste 24 uur niet nat maken, anders kan de tape loslaten.
 • Als de tape niet goed gesloten is door de kapper, dan kan de tape extension snel uitvallen of uitzakken. Dit is ook mogelijk wanneer er olie of een andere rijke haarverzorging op de tape komt.

De eigenschappen van tape extensions

Houdbaarheid

Tapes blijven ongeveer 2 à 3 maanden zitten. Wij adviseren rond de 6 weken je tapes op te hogen, zodat haarbreuk door het gewicht van de extensions aan je uitgegroeide haren zoveel mogelijk voorkomen wordt.

Herbruikbaar

Tape extensions kun je tot gemiddeld 4 keer opnieuw plaatsen. Met een nieuw stukje tape kun je er weer 6 tot 8 weken tegenaan.

Comfortabel

Tapes worden over het algemeen ervaren als zeer comfortabel. Dat geldt ook voor het aanbrengen: dat is pijnloos en meestal binnen een uur al gebeurd. 

Verwijderen

Je kunt de tapes verwijderen met verwijdervloeistof. Dit lost de lijm op, waarna je ze uit je haren schuift en de lijmresten uit je haar verwijdert.

Lengte

De tapes zijn veelal 40 of 50 cm lang.

Breedte

Je kunt kiezen uit meerdere breedtes qua tapes. Het gemiddelde is 4 cm, wat sneller door fijn haar heen piept (knip ze dan eventueel smaller!). Tapes van 2 of zelfs 1 cm zijn beter geschikt voor dun haar, maar inzetten en verwijderen kost dan veel tijd. 

Het aanbrengen van tape extentions

Waarom verkopen wij geen tape extensions?

Het Hairweave-team heeft bewust gekozen om geen tapes in het assortiment op te nemen. Dat heeft te maken met onze overtuiging over wat écht goede hairextensions zijn. We stellen hoge eisen aan kwaliteit, de mogelijkheid tot onzichtbaar blenden en minimale schade aan jouw eigen haar. Ook vinden wij het belangrijk dat onze hairextensions beschikbaar zijn voor iedereen, of je nu dik of kwetsbaar haar hebt! 

Werken met lijm voor een haartoevoeging past daarom niet in de Hairweave-filosofie. Wij kiezen voor haartoevoegingen die vrijwel onschadelijk zijn, perfect blenden met jouw eigen haar en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Veel gestelde vragen over tape extentions

Om te beginnen: elke vorm van hairextensions is een belasting voor het eigen haar.  Maar hoe schadelijk zijn tapes voor het eigen haar?

Dat hangt samen met het professioneel laten plaatsen en het goed verzorgen van je nieuwe lokken. Wanneer je tape extensions goed geplaatst zijn, op tijd omhoog worden geplaatst én met een beetje liefde door jou verzorgd worden, valt de schade mee.

Helaas komt het vaak voor dat tapes niet goed geplaatst worden, en dat vergroot de kans op schade aanzienlijk. Voorkomende fouten bij het plaatsen zijn bijvoorbeeld:

 • Extra lijm gebruiken of de tapes extra aandrukken met een stijltang. Hierdoor smelt de tape en wordt het een plakkerige bende.
 • Het haar niet vetvrij maken, waardoor de tapes eruit glijden. Dit veroorzaakt haarbreuk.
 • Het niet goed sealen van de tape of het niet goed laten uitharden van de lijm, waardoor deze snel loslaat. Ook dit veroorzaakt haarbreuk.

Ben je toch overtuigd van tape extensions? Dan geven wij je nog een paar tips voor het plaatsen mee. Omdat tape extensions bevestigen redelijk eenvoudig is, kun je overwegen het zelf te doen. Volg dan onderstaande instructie:

 1. Zorg dat je haar droog en vetvrij is voordat je begint. De tape hecht alleen goed op schoon haar!
 2. Neem het plukje haar waaraan je de tape wilt bevestigen.
 3. Verwijder het stickertje van de plakstrip van de tape.
 4. Plaats de plakstrip onder de bovenkant van het plukje haar, 1 cm vanaf de hoofdhuid.
 5. Verwijder nu het stickertje van de plakstrip van de tweede tape extension.
 6. Plaats de plakstrip exact bovenop de andere plakstrip, zodat je eigen haar er perfect tussen zit.
 7. Druk de tapes goed op elkaar. Deze methode herhaal je overal waar je je tape extensions wilt plaatsen.

Tip! Zorg ervoor dat er niet teveel, maar ook niet te weinig haar tussen de tapes zit. De lijm van de tapes moet elkaar namelijk raken voor voldoende hechting.

Zelf je tapes verwijderen? Don’t do it! Hoewel het erg verleidelijk lijkt om zo kosten te besparen, raden we het sterk af. Jouw kapper weet van welk merk je tapes zijn en welk oplosmiddel het beste is bij het verwijderen ervan. Met de verkeerde match kun je niet alleen de tapes, maar ook je eigen haar schade toebrengen.

Zeker als het haar in model is geknipt kan je de tape extensions er echt beter niet zelf uithalen. Waarom? Omdat het op ongeveer dezelfde plek herplaatst moet worden, wil je het model in jouw haar behouden. Zonde als dit niet goed lukt toch?

Heb je vragen over de onze alternatieven op tape extensions? Of wil je weten welke extensions het beste passen bij jouw wensen? Neem dan contact met ons op. 

Het Hairweave abonnement

Wil je graag wakker worden met jouw droomhaar? Dan is een weave de beste keuze voor jou. En een weave laten plaatsen en ophogen maken wij makkelijk voor je.

Het Hairweave-abonnement is dé oplossing wanneer je snel topkwaliteit hairextensions wilt laten zetten bij een extensionsspecialist in jouw omgeving. Je bestelt je weave extensions, maakt online een afspraak en klaar! 

Wij versturen je extensions binnen een paar dagen naar de salon van je keuze. In je maandelijkse betaling zit het aanbrengen en ophogen van je extensions om de zes weken bij jouw salon inbegrepen.

Bekijk hier ons abonnement op Weave Extensions
Back To Top
Winkelwagen