Skip to content
Snelle bezorging
Landelijke dekking salons
100% Echt haar
Login kapper
Snelle bezorging
Landelijke dekking salons
100% Echt haar

Lang, golvend, glanzend haar, vol tot in de punten. Dat willen we allemaal wel! Denk je al een tijdje na over extensions laten zetten voor meer lengte of volume, maar vind je het moeilijk de knoop door te hakken? Dat snappen wij helemaal. Want zijn er wel goede én betaalbare extensions? Welke soorten extensions passen bij jou? En beschadigen hairextensions je eigen haar niet? Op al die vragen (en meer!) geven we je graag antwoord.

Waarom extensions laten zetten?

Mooi, vol haar is onlosmakelijk verbonden met ons schoonheidsideaal. Op tv, in magazines en op social media shinen de weelderige lokken je dan ook tegemoet. Dat kan vervelend zijn wanneer jij niet van nature bent gezegend met een dikke, glanzend gezonde haardos.

Stel je voor, dat je eindelijk ook een volle bos haar hebt die je achteloos over je schouder kunt gooien. Een levendige paardenstaart en een volle messy bun die de hele dag blijft zitten. Extensions maken dat mogelijk! Maar bij wie kun je dun, futloos haar upgraden met goede kwaliteit extensions, die je eigen haar niet beschadigen?

Dat kan bij Hairweave. Topextensions zijn onze prioriteit. Daarom vind je bij ons uitsluitend het beste en voornamelijk Europese haar: 100% remy human hair, nagenoeg onzichtbaar aan je haar bevestigd, in een groot assortiment natuurlijke kleuren.

Toonaangevende haarstylistes zijn laaiend enthousiast over het vakmanschap, de ‘huidvriendelijkheid’ van de bevestigingsmethodes en de onderscheidende hoge kwaliteit van onze Hairweave hair extensions.

Wij denken als hair professional voor Hairweave graag met je mee voor de beste haarbevestigingsmethode en type hairextensions voor jou. Want niet iedere techniek past bij ieder haartype.

Daarom kun je bij ons terecht voor vrijblijvend advies van mij of één van onze andere extensionspecialisten, en verschillende soorten extensions: van weaves speciaal voor fragiel en kwetsbaar haar en clip-ins tot toppers en V-parts. Maar er zijn meerdere soorten hair extensions beschikbaar in de wereld van haartoevoegingen!

Wat kost het om extensions te laten zetten?

De vraag die waarschijnlijk op je lippen brandt: wat kost het om extensions te laten zetten? En waarom lopen de kosten zo ver uiteen bij verschillende kappers? Dat heeft meerdere redenen. De prijs van jouw extensions hangt van de volgende factoren af:

 • De hoeveelheid extensions je nodig hebt. Heb je weinig haar en wil je alleen iets meer volume? Dan heb je minder extensions nodig dan wanneer je (ook) een haarverlenging wilt. En je verwacht het misschien niet, maar als je eigen haar dikker is, heb je meer extensions nodig voor een verlenging. Want voor een natuurlijk effect is een perfect verloop essentieel: dat betekent dat de extensions en het eigen haar in elkaar verdwijnen.
 • De lengte van de extensions.Hoe langer de hairextensions, hoe duurder, omdat zeer lange haren nu eenmaal schaarser zijn. Goede kwaliteit (extra) lange extensions herken je aan volle uiteinden. Hebben ze dat niet, dan krijg je een dunne uitloop in plaats van vol haar tot in de punten. En vol tot in de punten, dat is wat je wilt voor dat wow-effect!
 • De haarbevestigingsmethode.Waxjes, tape, ringen of toch de meest verfijnde methode: handgeknoopte wefts (weave extensions)? Handgeknoopte wefts zijn duurder dan machinale wefts, maar de aanhechting is dan ook vele malen dunner en dus onzichtbaarder. Weaves zijn daarnaast goedkoper en beter voor het haar dan de wax en nanoring extensions, waarbij je elke 3-4 maanden een nieuwe set nodig hebt en het verwijderen haarbreuk oplevert.
 • De kappersuren.Tijd is geld tenslotte! Bij het plaatsen van dreads, wax, micro- en nanoring extensions zit je uren in de stoel, bij een weft gemiddeld een uur.
 • De duurzaamheid van de extensions. Hoe lang gaan je extensions mee? Bij een mindere kwaliteit extensions of het slecht verzorgen ervan heb je vaker nieuwe extensions nodig. Dat loopt snel in de papieren. Clip-ins gaan bijvoorbeeld veel langer mee dan permanent bevestigde extensions, aangezien ze niet meerdere keren per week gewassen worden en geen wrijving hebben met je kussen als je slaapt.
 • De keuze voor het type haar.Extensions zijn beschikbaar in synthetisch haar of 100% echt haar.  Synthetisch haar is van kunststof, maar vaak bijna niet te onderscheiden van echt haar. Synthetisch haar is goedkoper, maar kan niet worden bewerkt met hitte. Ook is de kwaliteit van dit haar minder goed: het zal sneller klitten, vervilten en droog worden. Daarom kiezen we bij Hairweave alleen voor 100% echt haar van de hoogste kwaliteit. Echt haar kan je makkelijk stylen met hittebronnen en het blijft langer mooi.

Ook de sortering van human hair is belangrijk. Echt haar dat remy gesorteerd is heeft een veel natuurlijkere uitstraling dan synthetisch haar, en het heeft een niet van echt te onderscheiden flow. Dit komt door de structuur: doordat de haarschubben in dezelfde richting wijzen, golven en glanzen de extensions zonder te klitten.

De allerhoogste kwaliteit echt haar is Europees haar: dit past van nature het beste bij de fijne structuur van Westers haar en hoeft minder bewerkt te worden om de juiste kleuren te bereiken. Daarom vind je in ons assortiment extensions voornamelijk Europees haar.

Welke soorten
extensions zijn er?

Wax extensions

Dit zijn losse plukjes haar met aan de bovenkant een stukje was van keratine of siliconen, ook wel bondje of aanhechting genoemd. De wax wordt zacht en buigbaar gemaakt door middel van verhitting of geluidsgolven. Hierna wordt de aanhechting rond of plat bevestigd aan een plukje van het eigen haar. Een wax extension in zijn originele vorm wordt ook wel een u-tip genoemd.

Microring extensions

Dit zijn extensions met een i-tip in plaats van een u-tip. Er wordt een plukje van het eigen haar gepakt, waar een ringetje omheen gaat door middel van een speciaal tangetje. De extension wordt erbij gestopt in het ringetje en het ringetje wordt dichtgeknepen: nu zit de microring extensions vast aan je eigen haar.

Nanoring extensions

De techniek is hetzelfde als bij microring extensions. Maar de ringetjes van nanorings zijn 75% kleiner dan microringen, waardoor je ze minder snel ziet en voelt. De ringetjes zijn van koper en aan de binnenkant zitten siliconen: dit beschermt het eigen haar en voorkomt het uitglijden van de nanoring extensions.

Dreads

Dreads zijn bundels vervilt haar. Ze kunnen op een natuurlijke wijze ontstaan wanneer krullend haar langere tijd niet wordt gekamd, of door ze met een naald zelf te creëren. Dreads zijn niet zomaar te verwijderen: daar komt helaas een schaar bij kijken.

Tape extensions

Deze worden ook wel de nieuwe generatie hairextensions genoemd. Tape extensions zijn een snelle en eenvoudige haarvermeerderingsmethode waarmee extensions in het haar geplakt worden. Iedere tape extension is voorzien van een baan haar en een bijna onzichtbare plakrand van 1 cm hoog en 3-4 cm breed.

Weave extensions

Weave extensions worden ook wel wefts genoemd. Wefts worden machinaal of handmatig (hand-tied extensions) geknoopt tot een rij van haar. Deze rijen worden met naald en draad op een vlechtje in het eigen haar bevestigd.

Clip-ins

Dit zijn extensions van stroken haar met clipjes. De clipjes kun je gemakkelijk en pijnloos bevestigen in je eigen haar, wanneer je maar wilt. Hiervoor maak je een scheiding van oor tot oor, toupeer je je haar een beetje en clip je de stroken extensions in.

Flip-in hair

Ook wel wire extensions genoemd. Dit is een lichtgewicht en schadeloze oplossing, die je binnen 1 minuut onzichtbaar aanbrengt onder je natuurlijke haar. De flip-in wordt op zijn plek gehouden door een transparante draad die je achter je haargrens bovenop je hoofd plaatst. Als het draadje echter knapt, is je flip-in onbruikbaar.

Welke extensions kun je bij ons laten zetten?

Wij bieden enkel en alleen de beste kwaliteit aan op gebied van extensions. Het belangrijkste is dat jouw eigen haar zo min mogelijk beschadigd wordt. Niet alleen de kwaliteit van onze hairextensions, maar ook die van je eigen haar staat voorop!

Hoewel tape extensions de nieuwe generatie extensions worden genoemd, besloten we deze niet aan te bieden. Dat komt vanwege de lijmbevestiging: naast de kans op schade aan je haar bij het verwijderen, is een veelgehoorde klacht over tape extensions dat de lijm niet goed plakt, waardoor de extension snel los laat. Daarom vind je bij Hairweave uitsluitend weave extensions, clip-in extensions, en haarstukken in de vorm van V-parts en toppers.

Lees hier alles over ons Weave abonnement

Veel gestelde vragen over extensions laten zetten

Eerlijk is eerlijk: ja, extensions kunnen slecht zijn voor je eigen haar. Daarom is het heel belangrijk dat je naar een professionele salon gaat die jou goed adviseert. Want niet alle soorten extensions passen bij jouw type haar. Hoe kwetsbaarder je haar, hoe voorzichtiger je ermee om moet gaan. Dat geldt zeker wanneer je kiest voor een haartoevoeging.

Een waxje of ringetje bevestigen aan één plukje eigen haar is namelijk erg belastend, waardoor je kans hebt dat je eigen haar afbreekt onder het gewicht van de extensions.

Gelukkig zijn er meer haarvriendelijke opties:

 • Clip-ins. Let wel op dat je zelf de banen goed bevestigt en het gewicht verdeelt over je hoofd, zodat je haar zo min mogelijk belast wordt.
 • Wefts. Het vlechtje waaraan weave extensions worden bevestigd in je eigen haar biedt een veel groter draagvlak voor het gewicht van de extensions, zolang het vlechtje goed geplaatst wordt. Het kan de eerste dagen wat trekken of jeuken.
 • V-parts of toppers. De Hairweave V-parts en toppers zijn geschikt wanneer je weinig haar op je kruin hebt om over de aanhechting van je extensions te laten vallen. Je zet deze haarstukken eenvoudig met de clipjes vast bovenop je hoofd, waardoor er niets trekt aan je haar.

Het kan spannend zijn om extensions te laten zetten als je dun haar hebt. Je wilt tenslotte niet dat je extensions je kwetsbare haar laten afbreken, of dat je eigen lokken de aanhechting van de hairextensions niet verbergen.

Wees gerust: de weave extensions zijn bij uitstek geschikt voor mensen met weinig, dun of kwetsbaar haar. Door onze speciale bevestigingsmethode zijn de wefts niet schadelijk voor je eigen haar en door de flinterdunne aanhechting ziet niemand dat die prachtige haren niet allemaal van jezelf zijn!

Voor het zetten van een weave moet je haar minimaal 15 cm lang zijn, omdat je haar ingevlochten moet kunnen worden. Deze lengte is ook nodig om andere extensions onzichtbaar te bevestigen.

Is je haar korter dan 15 cm, maar wil je wel graag een volle, lange bos haar? Dan zijn er andere methodes geschikt voor jouw haar, zoals een V-part of topper. Met enkele clipjes op je kruin heb jij ineens de weelderige haardos waar je van droomt!

Hoe lang het laten zetten van extensions duurt, verschilt per persoon. Het hangt helemaal af van de hoeveelheid extensions die je nodig hebt en de soort extensions die je kiest.

Voor permanente plaatsing van extensions zijn weaves de snelste optie. De eerste keer een weave plaatsen duurt langer dan ophogen, omdat de extensions nog in model gebracht moeten worden; maar meestal niet langer dan een uur. Voor ophogen geldt het volgende per rij:

 • 1 rij opnieuw omhoog plaatsen: een half uur;
 • 2 rijen een uur; en
 • 3 rijen een uur en kwartier.

Met een Hairweave-abonnement weet je dat je binnen enkele dagen na bestelling van je extensions met een volle bos haar de kapsalon uitloopt, en zijn de kosten voor het ophogen inbegrepen. Lekker snel en makkelijk.

Het is belangrijk om jouw extensions goed te verzorgen, zodat je er zo lang mogelijk plezier van hebt. Speciaal voor de perfecte verzorging van je extensions werken wij samen met het gerenommeerde merk Schwarzkopf.

Schwarzkopf heeft onze Hairweave-extensions uitvoerig getest, gekleurd, gewassen en behandeld met conditioners om erachter te komen welke ingrediënten onze topkwaliteit haar zacht, soepel en veerkrachtig houden.

Op basis van dit onderzoek heeft Schwarzkopf de beste verzorgingsproducten samengesteld voor onze extensions. Wanneer je je extensions hiermee verzorgt, weet je zeker dat je het beste uit je haar haalt.

Bekijk voor- en nafoto’s

Weave extensions en het abonnement!

Het Hairweave-abonnement is dé oplossing wanneer je snel topkwaliteit hairextensions wilt laten zetten bij een extensionsspecialist in jouw omgeving. Je bestelt je extensions, maakt online een afspraak en klaar! Wij verzenden binnen enkele dagen je extensions naar de salon van je keuze. In de maandelijkse betaling zit het aanbrengen en elke 6 weken omhoog zetten van je extensions bij jouw salon inbegrepen.

Zijn aanbrengen en ophogen inbegrepen in het abonnement?

Jazeker! Als je kiest voor het abonnement van Hairweave is niet alleen het laten zetten, maar ook het elke zes weken omhoog laten zetten van je extensions allemaal inbegrepen.

Geen addertjes onder het gras, geen verborgen kosten. En omdat weave extensions plaatsen en ophogen weinig tijd kost, is je zeswekelijkse bezoek aan je kapsalon zo gebeurd.


Dit is het Hairweave-abonnement

Back To Top
Winkelwagen