skip to Main Content
Snelle bezorging
Gratis verzending boven €75
100% Natuurlijk haar
Snelle bezorging
Gratis verzending boven €75
100% Natuurlijk haar

Tape-in haarextensions zijn extensions die het eigen haar niet beschadigen. Dit is het doel van hair extensions – schadevrij en comfortabel.

De cold fushion methode

We noemen deze haartoevoeging een “cold fusion” methode waar geen warmtebron aan te pas komt, maar middels het bevestigen met behulp van tape. Deze methode wordt veel gebruikt en is relatief eenvoudig aan te brengen. Het haar is bevestigd op een doorzichtige strip van ongeveer 4 cm breed bij 1 cm hoog.

Het haar dat wij gebruiken is van dusdanige kwaliteit dat het niet van het eigen haar te onderscheiden is. Het heeft namelijk het 100% keurmerk van kwalitatief het beste haar dat er bestaat in de wereld van extensions. Dit kun je enkel krijgen wanneer het haar in zijn geheel als staart van de haardonor wordt afgeknipt. Alle schubben zijn dan nog intact. Het haar voelt zacht aan en klit niet. Ook mengt het haar mooier met het eigen haar omdat de haarschubben dezelfde richting op staan. Voor de klant voelt het dan ook het meest natuurlijk aan.

Voorbereiding tape extensions

Het haar moet schoon zijn voordat de extensions geplaatst kunnen worden. Vóór de behandeling dient het haar eenmaal te gewassen te zijn met de speciale “deep cleansing shampoo” Deze shampoo is een neutrale shampoo met een PH waarde van 5.5 en bevat geen siliconen of verzorgende oliën, die wel in verzorgende shampoos en conditioners zitten.

Gebruik voor het inzetten van extensions geen crèmespoeling, conditioner of masker. Na het plaatsen van extensions adviseren we om juist wel speciale aanbevolen conditioners , maskers en serums te gaan gebruiken. Het haar heeft dit ook echt nodig anders gaat het pluizen en blijven de haarschubben open staan. Behandel extreem vet haar twee keer met de speciale “deep cleansing shampoo”.

Het eigen haar en de extensions dienen altijd droog te zijn voor het inzetten van de tape extensions. Na het droog föhnen met een hete föhn, moet het haar minimaal 10 minuten afkoelen of koud na föhnen. Tijdens het föhnen gaan de haarschubben uitzetten. Ga je direct daarna extensions plaatsen en het haar koelt af, dan glijden de extensions er gemakkelijk weer uit. Na het afkoelen van het haar sluiten de haarschubben zich weer een heeft een haar zijn natuurlijke dikte weer aangenomen.

Wanneer het eigen haar is gepermanent of geverfd, dient men minimaal vier dagen te wachten voor het inzetten van de extensions. Na het inzetten van de extensions dient men eveneens minimaal vier dagen te wachten met chemische behandelingen zoals permanenten of verven.

Het aanbrengen van tape extentions

Eigenschappen van tape extensions

 • Houdbaarheid: Blijven ongeveer 2 á 3 maanden zitten.
 • Herbruikbaar: Deze extensions kan je opnieuw plaatsen met een nieuw stukje tape.
 • Gevoel: Zeer comfortabel; u voelt ze bijna niet zitten.
 • Geschikt voor: Normaal en dik haar.
 • Verwijderen: Deze extensions kunt u gemakkelijk verwijderen met verwijdervloeistof.
Voordelen: Dit systeem is zeer snel geplaatst in ongeveer 45 minuten.
Nadelen: Tape extensions kunnen niet zo goed tegen vet en siliconen producten, waardoor ze sneller kunnen uitvallen en u ze vaak ziet zitten.

Veel gestelde vragen over tape extentions

Welke producten zijn niet geschikt bij tape extensions?

 • Twee in één shampoos.
 • Een anti-roos shampoo want die bevat veel chemicaliën die de wax en het haar aantasten.
 • Fructies of andere merken die fruitzuren bevatten want die tasten de extensions en het waxje aan.
 • Andrelon blond in de winter of andere blondeer shampoos, die het haar oplichten.
 • Zilvershampoos en kleurshampoos.
 • Shampoos met siliconen.
 • Shampoos die parabenen bevatten.

Wanneer plaatsen wij geen tape extensions?

Bij zwangerschap

Bij zwangere vrouwen kan het gebeuren dat er tijdens de zwangerschap negen maanden lang geen eigen haarverlies optreedt maar dit allemaal ineens gaat uitvallen na de bevalling. Dit komt door de hormonen tijdens de zwangerschap. Normaal verliest namelijk elk mens tussen de 80 en 100 haren per dag. Heb je net voor het einde van de zwangerschap haarextensions geplaatst en er is veel haar uitval na de bevalling, dan hangt de extension nog maar aan een heel dun plukje eigen haar. Het eigen haar kan hierdoor afbreken door het gewicht van de extensions en daarmee zou je het eigen haar kunnen beschadigen. Echter is dit niet bij alle zwangere vrouwen het geval en kun je dit van tevoren nooit goed inschatten.

Het is wel mogelijk om bij zwangere vrouwen haarextensions te zetten, alleen is controle heel belangrijk en is de duurzaamheid mogelijk korter.

Bij maagverkleining

Mensen die een maagband laten plaatsen of een maagverkleining ondergaan zullen in de eerste maanden na de operatie zeer veel gewichtsverlies hebben. Het lichaam is dan nog uit balans omdat er eerst een grote hoeveelheid voedsel tot zich werd genomen en nu nog maar een hele kleine portie. Het lichaam gaat automatisch proberen om alle energie aan de belangrijkste delen van het lichaam te geven. Daarom krijgen mensen na een maagverkleining vaak ook last van haaruitval. Meestal is het zo dat na een paar maanden het lichaam weer stabiliseert en ook de haaruitval minder gaat worden. Tape extensions plaatsen in dit geval is wel mogelijk, maar de duurzaamheid is korter.

Bij Alopecia Areata 

Alopecia is een haar ziekte waarbij er kale plekken op de schedel spontaan ontstaan en ook weer weg kunnen gaan. Ook kunnen deze plekken spontaan van plaats veranderen. De oorzaak van Alopecia en waarom deze plekken ontstaan is ook voor artsen een raadsel. Gedacht wordt vaak aan stress of een hormonale veranderingen, maar ook genetische bepalingen kunnen de oorzaak zijn van Alopecia.

Back To Top
Winkelwagen
 • No products in the cart.